Συνέντευξη Ακαδημαϊκού Διευθυντή Capt.Μ.Σάρλη

Τετάρτη, 20 Μάιος 2015

 

Ακολουθεί η συνέντευξη του Ακαδημαϊκού Διευθυντή Capt.Μανώλη Σάρλη στην δεκαπεθήμερη online εφημερίδα "Maritime Economies"

1. Η εταιρεία σας σχετίζεται με τον τομέα ασφάλειας (safety). Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον τομέα της εκπαίδευσης μέσα από την STS Marine Academy;

Η εταιρεία μας STS Marine Α.Ε. πράγματι δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφάλειας, παρέχοντας άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες στο ναυτιλιακό χώρο. Απόδειξη αυτού είναι η διαπίστευση της εταιρείας στον τομέα των μετρητών αέριων κατά ISO9001:2008 και ISO17025:2005. Στον χώρο μας, είμαστε η πρώτη εταιρεία που διαπιστώνεται εργαστηριακά.

Η απόφαση για τη δημιουργία ενός χώρου εκπαίδευσης προέκυψε κυρίως από τις ανάγκες των πελατών μας για πλήρη και ολοκληρωμένη σεμιναριακη εκπαίδευση σε τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια, την αντιεκρηκτική προστασία, τον χειρισμό και τη διακρίβωση των μετρητών αέριων, την είσοδο σε κλειστούς χώρους, τη διαχείριση του κίνδυνου και πολλά αλλά που αποτελούν και τη θεματολογία που θα αναπτύξουμε.

2. Παράλληλα η STS Marine Academy θα οργανώσει με το νέο ακαδημαϊκό έτος ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Στρατηγική διοίκηση και ηγεσία. Θα μας πείτε λίγα λόγια για αυτό;

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελούσε ένα όραμα για εμένα. Ξεκινώντας την επαγγελματική μου σταδιοδρομία σαν αξιωματικός του Ε.Ν, αντιλήφθηκα γρήγορα την ανάγκη για περεταίρω ακαδημαϊκή εκπαίδευση πέραν της επαγγελματικής-τεχνικής κατάρτισης που παρέχεται μέχρι και σήμερα. Μέσα από τις μεταπτυχιακές σπουδές ο Έλληνας αξιωματικός του Ε.Ν αποκτά πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη μόρφωση, αναβαθμίζοντας έτσι και το επαγγελματικό του προφίλ. Καταρτίζεται σε νέα αντικείμενα που αναπτύσσουν τις δεξιότητες του, αναδύoντας ουσιαστικά τα διοικητικά και ηγετικά του προσόντα. Κατ' αυτόν τον τρόπο, θέτονται οι βάσεις για μια ευοίωνη επαγγελματική εξέλιξη.

Με βάση τα προγράμματα επίσημων κρατικών φορέων εκπαίδευσης της Αγγλίας, με διεθνή αναγνώριση, στοχεύουμε να αναδείξουμε τις ικανότητες των ανθρώπων της ναυτιλίας, προκειμένου να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ιδιαίτερα δυναμικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον του κλάδου.

Η 10ετης εμπειρία μου στον κλάδο της ναυτικής εκπαίδευσης και η συνεργασία μου με αρκετούς φορείς, συντέλεσαν στην στελέχωση της STS Marine Academy με τους πλέον καταρτισμένους στα παραπάνω θέματα εισηγητές, δημιουργώντας μια ισχυρή ομάδα με εξαιρετική ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία.

3. Το πρόγραμμα αυτό θα απευθύνεται μόνο σε αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού;

Ευχαριστώ για την ερώτηση σας η όποια συμπληρώνει τα όσα είπα παραπάνω σχετικά με την παροχή αναβαθμισμένης ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στα στελέχη του Εμπορικού Ναυτικού. Το πρόγραμμα είναι έτσι δομημένο ώστε να μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να κάνει ένα μεταπτυχιακό με την συγκεκριμένη θεματολογία. Παρόλα αυτά ο προσανατολισμός του προγράμματος είναι τέτοιος ώστε να εστιάζει στο ναυτιλιακό κλάδο, με μελέτες περιπτώσεων και εργασίες άμεσα συσχετισμένες με αυτόν. Υποψήφιοι σπουδαστές μας συνεπώς, εκτός από απόφοιτοι ΑΕΝ, μπορούν να είναι απόφοιτοι σχολών ΑΕΙ,ΤΕΙ και ΙΕΚ που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μια εικόνα του ναυτιλιακού κλάδου αλλά και επαγγελματίες με εμπειρία στον κλάδο που θέλουν να αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.